Dichtbundel 2019

Alle 251 ingezonden gedichten zijn opgenomen in de dichtbundel. Ook staat er een voorwoord in van Burgemeester Aboutaleb en van de juryvoorzitter Najiba Abdellaoui. 

Klik hieronder op de button om de bundel van 2019 online te bekijken. 


De gedrukte dichtbundel is gratis beschikbaar, zolang de voorraad strekt. We brengen alleen de verzendkosten (SANDD zegel en enveloppe) in rekening.

Wil je de bundel graag thuis ontvangen?
Mail dan info@gelukopzuid.nl met je naam, adres en aantal exemplaren én maak voor ontvangst van 1 tot 5 bundels het bedrag van € 3,65 over aan:

stichting de Zoek naar Schittering
IBAN NL 24 TRIO 0338 732918
o.v.v. Geluk op Zuid bundel en je naam

Let op: pas na ontvangst van de betaling worden de exemplaren toegezonden.

Meer exemplaren ontvangen?
Mail dan ook met dat verzoek dan nemen we contact met je op.

Bibliotheek Feijenoord en IJsselmonde
Er zijn nog exemplaren bij Bibliotheek IJsselmonde, en vanaf 4 januari 2020 heeft Bibliotheek Feijenoord weer nieuwe voorraad.

nb zolang de voorraad strekt!

HAPPY NEW BEGINNINGS

Dutch Love Letters selecteerde vijf dichtregels uit Geluk op Zuid 2019 als 'Poëziegasten' in haar Poëziewafels.

Van 2 januari tot 14 februari 2020 staan er vijf dichtregels van Geluk op Zuid 2019 deelnemers op strookjes ingerold in Poëziewafels, dat zijn flinterdunne wafels om te delen met Nieuwjaar. Symbool van liefde en een nieuw begin. Het zijn Kniepertjes in Nederland of Kuih Kapit in Azië. 

Deze nieuwjaarswafels van Dutch Love Letters zijn verkrijgbaar op Katendrecht. Dutch Love Letters biedt een nieuw nieuwjaarsritueel waarbij delen met elkaar en verbinding centraal staat. 

Ieder jaar viert Dutch Love Letters HAPPY NEW BEGINNINGS! tijdens de dagen van Westerse en Chinese nieuwjaarsvieringen, met wafels naar oma's recept en ingerolde kleurige poëziestrookjes, geïnspireerd op een oud gebruik van liefdesbriefjes in de wafels.

dichtbundel gratis ophalen

De dichtbundel is online helemaal te lezen.

Wil je de gedrukte dichtbundel Geluk op Zuid zelf ergens ophalen? Kom dan langs tijdens de Kaapse Kunstroute op 11 en 12 januari 2020 in de Bakkerswerkplaats, of stuur een mail aan info@gelukopzuid.nl waar de bundel op dit moment nog beschikbaar is en je hem op kan halen. (Zolang de voorraad strekt.)

Bundel thuis ontvangen per post? Dat kan, zie het bericht hiernaast.De vijf dichtregels uit Geluk op Zuid 2019 die als 'Poëziegasten' in haar Poeziewafels zijn ingerold:

1. Naila Saddik, 12 jaar
[...] Maar geluk heb ik al een tijdje / Geluk op Zuid / Is spikkels op een ijsje
Lees hier het hele gedicht.

2 / Imran Aridal, 9 jaar
[...] Droom groots / Bewonder klein / Dat jouw leven / Vol geluk kan zijn
Lees hier het hele gedicht.

3 / Maigely Rekondie, 11 jaar
[...] en geef elkaar een compliment / vallen kan maar opstaan moet
Lees hier het hele gedicht.


4 / Joëlle Gomes, 11 jaar
Geluk is slechts een woord / maar jij maakt het een daad
Lees hier het hele gedicht 'Geluk is bijzonder'..

5 / Dieudonné Kiesel. 9 jaar
[...] Geluk komt van alles en iedereen / en als je alleen bent / komt dat geluk van jou
Lees hier het hele gedicht.

 


Dichtbundel 2017

Alle gedichten en tekeningen zijn in 2017 ook opgenomen in een gedichtenbundel. Klik hieronder op de button om de bundel van 2017 in te zien.

Voor de gedichtenbundel nemen we ALLE gedichten op precies zoals ze zijn ingeleverd. We verbeterden de echte spelfouten zoveel mogelijk en zorgden er voor, dat de vorm zo wordt overgenomen zoals ze werden ingeleverd. De volgorde is per gebied en achterin staat een index op voornaam.